Открийте един фантастичен свят- Nosy Be, Мадагаскар, с втори директен чартър на Wonder Travel през Март

//Открийте един фантастичен свят- Nosy Be, Мадагаскар, с втори директен чартър на Wonder Travel през Март

Открийте един фантастичен свят- Nosy Be, Мадагаскар, с втори директен чартър на Wonder Travel през Март

След огромният успех на първият български чартър до Мадагаскар през Ноември 2023, с 180 пътешественици на борда – туроператорът Wonder Travel пуска втора дата, на 19-ти Март! Само за 8 часа директен полет пристигаме на екзотичния остров-миниконтинент, заредени с много настроение и в очакване на вълнуващи приключения сред лемури, китове, игуани, много ром и весели партита.

Мадагаскар се намира в Индийския океан между Африка и Азия и предизвиква усещане за откритие и приключения поради богатото си биоразнообразие. Има много места, които са идеални за следващото ви пътуване. Основните са тези в района на Nosy Be!

ЦЯЛАТА ПРОГРАМА – ТУК

Nosy Be – наричат ​​го островът на парфюмите заради ароматите на иланг иланг, захарна тръстика и подправки. Това е страна на мечти и приключения! Разположен в Мозамбикския канал, близо до северозападното крайбрежие на Мадагаскар, Nosy Be се нарича Амбариобе („големият остров“) от жителите на региона.Този вулканичен остров с приблизителна площ от 320 км² е идеалната отправна точка за круизи до райски архипелази или към западното крайбрежие на Мадагаскар. Освен зашеметяващите плажове, Nosy Be предлага много други изненади!  Семейно, по двойки, самостоятелно или с приятели, отидете да се срещнете с населението на острова и да се насладете на  архипелага. Има толкова много дейности за вършене и откриване на такова необикновено място, екскурзии, дайвинг, гмуркане с шнорхел, спортен риболов, кайтсърф, пешеходен туризъм, преходи, или мотоциклети и конна езда. На островът преобладава гъста гора, осеяна с вулканични езера, и изключителна фауна и флора.На архипелага има много острови, които са много лесни за посещение. Най -известните са Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia и Nosy Iranja 

 

Nosy Komba– островът на лемурите Най -големият и населен остров след Nosy Be. Той съдържа много разновидности на лемури, защитени от местното „fady“, което означава забранено. Това означава, че те са свещени. С пешеходен туризъм ще се насладите на дивата му природа и невероятните му плажове с тюркоазени води.

Nosy Tanikely и неговият морски парк – Този остров е най-посещаваният. Също е истински жив аквариум, с изключителен морски живот и едно от най -красивите места за гмуркане в региона. От 2010 г. Nosy Tanikely се превръща в морски национален парк, а също и в защитена зона.

Nosy Sakatia Този малък остров е много тих и е само на 10 минути с лодка от Nosy Be. Има чудесни места за гмуркане и страхотни горски пътеки, където ще откриете диви орхидеи, прилепи, хамелеони и още, и още… Ако имате късмет, делфините ще дойдат да ви поздравят по време на гмуркането!

Nosy Iranja– островът на костенурките, се състои от два по -малки островчета: Nosy Iranja Be и Nosy Iranja Kely. Тези парчета земя са свързани с тясна пясъчна ивица с дължина 2 км. При отлив ще се възползвате изцяло от мястото, но внимавайте за нарастващия прилив! Ще бъдете възхитени от красотата на пейзажите, тюркоазено синя вода, заобикаляща лагуната, която отразява слънчевата светлина и кара морето да блести. Това спокойно място ще зарадва тези, които търсят релакс и смяна на пейзажа. Ще бъдете изумени от голямото биоразнообразие на острова, където ще откриете пищна тропическа гора, както и изключителна морска и сухоземна фауна.Ще можете да видите много морски костенурки, които снасят яйцата си, когато настъпи нощта. С малко късмет ще станете свидетели на раждането на някои от тях …

www.wondertravel.bg

Хотел по програмата  Orangea Beach Resort 4* Закуска и вечеря, Неограничени безалкохолни и алкохолнни напитки на басейна, през целия престой! 

 

By |2024-02-10T01:43:52+03:00February 9th, 2024|Destinations|0 Comments