Мавриций – Добре дошли в Рая, с Dream Holidays

/, Premium Projects/Мавриций – Добре дошли в Рая, с Dream Holidays

Мавриций – Добре дошли в Рая, с Dream Holidays

Със съдействието на Dream Holidays

www.dreamholidays.bg

Водещата туристическа агенция Dream Holidays, която е сред лидерите за екзотични и луксозни почивки у нас, може да предложи цяла палитра от хотели, пътешествия и първокласни забавления на тропическият остров. Компанията е с отдавна затвърдени позиции и авторитет в региона, и може да предложи най-доброто на взискателните си клиенти в зависимост от техните желания и възможности. Професионализмът на екипът на Dream Holidays гарантира вашата перфектна и отдавна мечтана ваканця, на това приказно и вълшебно място, наречено Мавриций!

„ГОСПОД СЪЗДАЛ ПЪРВО ОСТРОВ МАВРИЦИЙ И ЕДВА СЛЕД ТОВА, ПО НЕГОВО ПОДОБИЕ, СЪТВОРИЛ И РАЯ.“ МАРК ТВЕН

Марк Твен е бил много прав. Остров Мавриций е истински Рай, и то на Земята. Климатът е топъл и приятен, екзотиката лъха във въздуха, сините лагуни привличат всеки, нуждаещ се от прохлада, а вкусните плодове като ананаси, банани, манго и папая са в ежедневното меню.

“Райска градина“ е доста клиширано определение. За Мавриций обаче сякаш е съвсем уместно, без никакво преувеличение. Че Мавриций е райска градина  твърди и френският поет Шарл Бодлер.  И местните хора имат самочувствието, че живеят на едно от най-прекрасните места на планетата. Още на летището в Порт Луи ще видите надписи „Добре дошли в Рая“ и „Опитай Рая“.

Мавриций е обещание за незабравима почивка. Островът с право е  определен за един от най-романтичните в света, предпочитано място за сватбени церемонии и меден месец. До острова с площ 2000 кв. км и 1,3 млн. души население, от Европа може да летите през Париж, Лондон, Франкфурт, Милано. Най-удобната връзка от София, отдалечена на 8 000 километра от слънчевия остров, е през Истанбул.

Мавриций (заедно с островите Реюниън и Родригес) е част от Макаренския архипелаг, разположен в югозападната част на Индийския океан и възникнал в следствие на множество подводни вулканични изригвания преди около 10 млн. години. Най-близкият континент е Африка, а на 900 км е остров Мадагаскар.

Мавриций се слави като родина на изчезналите птици Додо. До средата на 17-и век всички птици били избити, но днес ликът им е символ на острова.

Бреговата ивица е 177 километра. Съчетанието на плажове, коралови рифове и средни „зимни“ температури между 19 и 24 градуса привлича много туристи. Най-добрите плажове, край които има луксозни хотели, са на юг между Souillac с плажа Le Gris-Gris, и Le Morne – планински район, чиито пещери са използвани някога за убежище от роби бегълци.

Девизът тук е „Качество, а не количество“, което обяснява лукса в хотелите и свободните пространства на плажовете. В южната част на острова са и две от природните му забележителности – водопадите Рочестър (Rochester Falls) и Цветната долина (Vallеe des Couleurs).

Столица на Мавриций е Порт Луи, на чийто герб пише „Звезда и ключ на Индийския океан“. Градът е създаден на северния бряг през 1736 г. от французите, които го кръстили на крал Луи 15. Населението сега е около 150 хил. души. Центърът на града е съсредоточен около булеварда пред пристанището.

Местната култура е смесица от многото народности, обитавали Мавриций през последните 5 века (датчани, португалци, англичани, французи, африканци, креолци, дори индийци и китайци). Ако искате да опознаете повече културата на острова, ще останете очаровани от местната фолклорна музика, празничните фестивали, религиозните и битови ритуали и, разбира се, от кулинарните специалитети. Музиката и танцът са основна част от живота тук, като философията на местните хора може да се опише само с три думи: радост, безгрижие и одухотвореност.

  • НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ТЕЗИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:
  • Национален парк „Клисурите на Блек Ривър” се намира на малкия остров Мавриций. Създаден е през 1994 г., а през 2006 г. е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство, за да бъдат опазени остатъците от древните гори и неговата ендемична флора и фауна. Паркът включва красиви поляни, ниски планински гори, рекички, водопади и фантастични гледки през клисурите, чак до бреговете на океана. Тук може да се види необикновеното дърво боа дьо нат с профил на разтворен чадър. Тук растат и дърветата казуарина, колофан, татамака, тамбалакок и абанос. Най-известният вид от 163-те ендемични растения е цветето трохеция, станало емблема на острова.
  • От животните се срещат маврицийския керкенез, розовия гълъб и маврицийския папагал ехо, белоопашати фаетони, жълтооки канарчета и маврицийски бюбюли.
  • От забележителностите може да се посетят водопадът Чамарел, морският курорт Супяк, птичия резерват „Казела”. Разходката с корабче до остров О’Серф е нещо неповторимо. Най-подходящо време за посещение е между май и декември, а най-близкият град е Кюрпайп, на 6 км.
  • Заливът Тамарин например се намира при устието на едноименната река и предлага невероятен пейзаж и чудесни условия за сърф, тъй като там се образуват гигантски вълни през цялата година.
  • На плажа Томбю пък растат много кокосови палми. Беле Маре и Синият плаж също са сред предпочитаните от летовниците места. Те ще ви зарадват с чиста вода и разкошен пясък. Там можете не само да се припичате на слънце и да поплувате, но и да карате сърф или да се гмуркате с шнорхел.
  • Гранд бей (Големият плаж) е туристическият център на острова. Там се намират най-добрите хотели, магазини и ресторанти. Гранд бей предлага и най-голям избор от барове и дискотеки.
  • Планините на Le Morne са били убежище на избягали роби, които са се крили в пещерите, за да избягат от преследвачите си. Le Morne е изолиран и е трудно да се катериш там, но има и други планини на острова, които са идеални за разходка по време на празниците в Мавриций. От върха на Le Pouce, което отнема около три часа разходка, можете да видите прекрасната гледка на острова.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Климат

Климатът е субтропичен, повлиян от югоизточните ветрове. Има два сезона – топла и суха зима, която настъпва през юли и продължава до септември, като това е един от най-подходящите сезони, с ниска влажност, малко валежи и средни температури 17-24° С; и горещо и влажно лято през месеците от ноември до април, със средни температури около 30° С. Периодът от септември до ноември се характеризира с температури между 25 и 28° С. Сезонът на циклоните е между януари и март. Те се появяват за няколко дни в годината, като носят със себе си поройни валежи. Периодът от декември до март е най-благоприятен за гмуркане, тъй като тогава водата е най-чиста; от юни до август – за сърф, и от октомври до април – за риболов.

www.dreamholidays.bg

 

By |2018-08-11T21:42:56+02:00August 11th, 2018|Destinations, Premium Projects|0 Comments