Krabi – най-красивата провинция в Тайланд

/, Premium Projects/Krabi – най-красивата провинция в Тайланд

Krabi – най-красивата провинция в Тайланд

С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА QATAR AIRWAYS

www.qatarairways.com

 Най-лесният и удобен начин да стигнем до този вълшебен тропически рай е новата редовна линия на петзвездната авиокомпания Qatar Airways до Краби, южната перла на Тайланд, позната на всички като естествения декор на „Плажът” с Леонардо Ди Каприо.

Когато кажем Тайланд, повечето от нас правят асоциация с окъпания в злато Банкок, с мързеливото плажуване на остров Пукет или с екзалтираните очаквания към националната сексиндустрия. На юг обаче е девствено диво, Андаманско море плиска топли води в бреговете на провинция Краби, островите са красиви и необитаеми. Тази част на Тайланд има основателните претенции за „тропически рай“. Повече в смисъла обаче на Робинзоново опитомяване, отколкото на клише от туристическите брошури. След великолепен комфортен полет в бизнес класата на Qatar Airways  пристигаме в град Краби за да се впуснем в нови екзотични приключения.

Краби е най-красивата провинция в Тайланд. Природата тук е създала приказни скални образувания, покрити със зеленина, чиито огромни форми се извисяват над топлите кристални води на Андаманско море. Тази гледка се запечатва в сърцата завинаги.

Към Краби принадлежат общо 150 изумително красиви острови, които в миналото са били удобни убежища на азиатските пирати. Днес те предлагат чудесни условия за почивка. Много от островите принадлежат към Морския национален парк Ko Phi Phi, който включва и най-известният остров в региона – Ko Phi Phi Don.

Най-подходящото време, в което можете да посетите Краби е от декември до мартПрез този период почти всички хотели и бунгала са пълни с туристи. По време на дъждовния сезон, от юни до ноември, цените за настаняване падат почти двойно, туристите са много по-малко и ако имате късмет, можете да попаднете на сравнително хубаво време – обикновено вали около 4-5 дни,  които са следвани от няколко невероятни слънчеви дни.

Холивуд знае къде

Островите Фи Фи, достойни за филмова лента с красивите си лагуни, обрамчени от стръмни варовикови скали, са избрани за естествен декор за „Островът“ с Леонардо ди Каприо. Защо не номинираха природната прелест за „Оскар“? По-интересната част там е обаче под тропическите води. Едва ли  другаде по света гмуркането е свързано с толкова силно естетическо преживяване.

Краби за мързеливци

Да умножим представата си за райски плаж по три – Аонанг, Рай Ле, Нопаратара. Бели пясъци, кристални води, палми – може да обходите плажовете за един ден. И да си съберете за спомен невероятно красиви тропически миди и ракообразни.

Един по-различен Женски пазар

Цялото ядивно морско богатство, сварено, печено, пържено, в сладко-кисели или люти сосове, можете да опитате на централния открит пазар в град Краби. Рискът си заслужава. Особено вкусни са рибите на скара със сос от чили и босилек.

Добрите ръце

Може да се включите в програма за изучаване на местните занаяти, забавно е. В Бан На Тийн ще се почувствате като истински Робинзон, усвоявайки умения за градеж на лодка. Или ще се приобщите към батика – изкуството за рисунки върху коприна. Оцветяването на ритуални маски или декорацията на посребрени предмети също е приключение.

Малко шопинг всеки ден

Удоволствието е голямо, защото е и евтино. Екзотично е да си отнесете у дома ръчно направени клетки за птици или хамак от улица Утаракит в Краби. Магазините в туристическата зона пък са пълни с консервирани морски дарове или с прекрасни декоративни пана от коприна – батик.

Изкачването на Тропика

Скалното катерене е едно от големите приключения в пещерата Пра Нанг и околностите на плажа Рай Ле. Водач, екипировка и след голямото изпотяване адреналинът скача високо. Откриват се най-зашеметяващите гледки на Тропика отвисоко.

Лунният пътешественик

Преживяването е почти мистично. При отлив морето се разделя и отваря пясъчна пътека, свързваща два острова. Мястото се нарича  Thale Waek и най-подходящото време за посещение е от декември до май пет дни преди или след пълнолуние.

Подходящото време за посещение на провинция Краби в Тайланд е от средата на октомври до края на февруари. Местната валута е бат. Може да обмените още на летището, в местните банки или в обменни бюра по централните пешеходни улици.

Къде да отседнете: 

Pimalai Resort & Spa – идеален за релакс и на няколко крачки от плажa, на остров Koh Lanta – 5 звезди и 24-часово персонално обслужване.

Anantara Si Kao – петзвезден шедьовър, част от световноизвестната верига Anantara. Разположен е в южната част на Краби, непосредствено до изумрудената морска шир и пясъчен плаж като от картичка.

The Sevenseas Resort Koh Kradan – тук е диво и красиво. Ситуиран на остров Koh Kradan, на санмият пясък, с прекрасни вили, великолепен плаж, с ествената сянка на безброй палми, разкошна градина с басейн и ресторант на открито.

By |2018-08-11T21:36:13+02:00August 11th, 2018|Destinations, Premium Projects|0 Comments