Costa del Sol – слънчевият бряг на Андалусия, с Exotic Holiday

/, Premium Projects/Costa del Sol – слънчевият бряг на Андалусия, с Exotic Holiday

Costa del Sol – слънчевият бряг на Андалусия, с Exotic Holiday

Със съдействието на EXOTIC HOLIDAY

Коста дел Сол – един малък рай, за който винаги сте си мечтали. Много слънчеви дни, топло време, живописно крайбрежие, приятна обстановка и множество атракции – всичко необходимо, за да си изкарате приятно и незабравимо. Гаранция за чудесната почивка и множеството вълнуващи екскурзии е перфектната организация до най-малкия детайл, от специалистите на Екзотик Холидей. Компанията е сред лидерите на пазара, с безупречна репутация и високо ниво на обслужване на своите клиенти!

В миналото тези територии са били обитавани от различни народи като финикийци, картагенци, римляни, варварски племена и т.н. Всеки един от тях е оставил по частица от себе си, да ни напомня за тяхното съществуване – превъплътено в красотата и пищността на сградите или увековечено в местната култура.

Коста дел Сол е огромна курортна зона, простираща се по романтичното крайбрежие на област Андалусия в най-южната част на Испания. Тук се намират просторните и безкрайни плажове на Средиземно море. Тук ще танцувате всеки ден под ритъма на фламенко и ще наблюдавате корида, ще се разхождате по дълги портокалови алеи и ще се забавлявате до зори.

С право можем да кажем, че това е едно от най-вдъхновяващите кътчета на Пиренейския полуостров. Коста дел Сол, или наричан още „Слънчевият бряг” ще ви посрещне с елитни и модерни курорти, тюркоазено сини води, луксозни хотели и огромно историческо наследство. Сред най-известните градове в курортната зона са Малага, Торенолинос, Беналмадена, Фуенхирола, Михас, Марбея и Естепона – всяко едно от тези селища ще ви предложи много повече от колкото сте очаквали.

Да отидеш в Коста Дел Сол, и да не посетиш символите на Андалусия би било сериозен пропуск. Екзотик Холидей предоставя избор от най-вдъхновяващите места за целодневни и полудневни екскурзии за ценителите на историята, романтиката и разбира се вкусните кулинарни изкушения.

СЕВИЛЯ

Севиля е град в Южна Испания, център на автономна област Андалусия и провинция Севиля, с население около 700 хил. жители. Разположен е на бреговете на река Гуадалкивир. Севиля се слави с множеството си монументи и богатата си история. Основни забележителности на града са катедралата „Санта Мария де ла Седе“ (втората по големина в света след „Св. Петър“ в Рим), кулата „Хиралда“, дворецът „Алказар“, Каса де Пилатос, паркът „Мария Луиза“ и арената „Маестранца Севиля“. Освен това Севиля е известна и като града на Кармен, Дон Жуан и Фигаро. Нейните жители се славят с остроумието си, актьорските си качества и умението им да се веселят, но преди всичко – с уменията на мъжете в ездата и на жените – в танците.

КОРДОБА

Кордоба е град, създаден от римляните на място със стратегическо значение – горното течение на река Гуадалкивир, откъдето по вода испанските продукти – зехтин, вино и пшеница са изпращани към древния Рим. Най-славните години за Кардоба започват с превръщането й в столица на мавърското кралство Ел Андалус, когато е започнат и строежа на известната джамия “Мезкита”. Освен с уникалната катедрала-джамия Кордоба е известна още и с крепостта – Алказар от 1328 г., отбранителния форт Калаора, и древната еврейска синагога. Старата част на града е лабиринт от криви, тесни улички, сенчести дворове и живописни площади. Днес Кордоба е типичен шумен модерен град със своя атмосфера, удивителни забележителности и културно наследство.

ГРАНАДА

Гранада е един от най-посещаваните градове в испанската област Андалусия. Градът има 240 000 жители и е туристически и университетски център, разположен в подножието на най-високата планинска верига в Испания Сиера Невада. Първите заселници на територията на Гранада са келтиберите. Гърците са го наричали Елибирге, а римляните Илиберис. Настоящото си наименование получава през VIII в., когато започват арабските нашествия на Иберийския полуостров. Това е последната мюсюлманска крепост, превзета от християнските войски през 1492 г. под предводителството на кралица Изабела Кастилска и съпруга й Фернандо II Арагонски. Историческото наследство на града е огромно и включва дворците „Аламбра“ и „Хенералифе“, Катедралата с Кралския параклис, където са погребани Изабела и Фернандо, манастира „Картуха“, кварталите Албаисин, Реалехо и Сакромонте.

ТАНЖЕР, МАРОКО

Танжер е разположен в най-северната част на Мароко, в непосредствена близост до Гибралтарският проход. Населяван е от около 700 000 души. Познат още от античността като Херкулесови стълбове, градът е имал важно географско разположение. Възниква като древно финикийско селище, като през годините е повлиян от различни цивилизации и култури. В днешни дни градът се характеризира с бързи темпове на развитие и модернизация. Посетителите на града могат да видят голям брой исторически и културни забележителности, като Dar el Makhzen (резиденция на султаните на Мароко), Музеят на мароканското изкуство, културният център в Американската легация, Касбахът, Пещерата на Херкулес и други.

За допълнителна информация и резервации:

www.exoticholiday.bg

Със съдействието на EXOTIC HOLIDAY

By |2018-08-12T17:41:38+03:00August 11th, 2018|Destinations, Premium Projects|0 Comments