Cora Cora Maldives – Време е за свобода

//Cora Cora Maldives – Време е за свобода

Cora Cora Maldives – Време е за свобода

Луксозният малдивски курорт е перфектен за гости от всички възрасти

В колекцията си от 20 заслужени международни награди в последната година за невероятният Cora Cora Resort, ние прибавяме още една – Best Premium All Inclusive Resort 2022 на медийната ни група (три елитни списания, сайтове и социални медии с над 2М последователи), като оценка на високите постижения и уникалната гурме концепция на великолепния 5* курорт!

Представете си плажове с фин бял пясък, покрити с палми, нежно заливани от кристално чисти вълни. Ако това е фантазията ви за Малдивите, тогава Cora Cora Maldives е не само сбъдната мечта, но и много повече. Време е за свобода и релакс!

Разположен в девственият атол Раа, в разкошния бутиков курорт Cora Cora Maldives може да изберете от 100 луксозни вили, 55 от които са над водата. От красивите плажни вили, оборудвани с вътрешни и външни душове и дизайнерска вана, до спокойната вила с лагуна, с две спални и басейн с пързалка – там цялото усещане за удобство и  волност се слива с ритъма на приливите и отливите на океана около вас. Всяко елегантно помещение е уникално проектирано, за да гарантира спокойният малдивски начин на живот.

Духът на свободата в Cora Cora Maldives може да се усети из целия остров, насърчавайки гостите да прегърнат своята естественост и непринуденост. Тази философия е особено силна в Premium All-Inclusive Gourmet плана за хранене, наличен във всеки един от четирите разкошни ресторанта, както и в двата фантастични бара, давайки на гостите свободата да хапват каквото си поискат. Със сигурност може да кажем, че храната е една от най-добрите, сравнявайки я с много други острови и курорти.

Съчетавайки перфектно автентичните малдивски рецепти с модерната кухня – Cora Cora Maldives предлага огромен избор от вкусни деликатесни ястия, поднесени красиво и с отношение, отговаряйки на всички диетични изисквания. Петзвездният курорт предлага богат избор от вегански ястия, което означава, че всеки гост има възможността да избира ястия, независимо от хранителните си предпочитания. В духа на чувството за свобода, няма ограничения за хранене и тук ще ви впечатлят с разнообразно меню с освежаващи коктейли, първокласни спиртни напитки, шампанско и селектирано от сомелиер вино – като всичко това е включено в пакета!

Всеки ресторант и бар предлага уникално и невероятно вкусно изживяване, истински празник за небцето. Италианската Acquapazza предлага възхитителна гама от прясна паста и пица, приготвена на пещ на дърва, доставена директно от световната столица на пицата – Италия.

В MYCOFFEE гостите ще се насладят на освежаващи смутита и сладолед и могат да участват в сесии за печене на кафе, както и да изследват изящните вкусове на енергизиращата напитка. Цвърчащата енергия на азиатския уличен пазар изпълва атмосферата на Ginger Moon, където изцяло женският кулинарен екип създава изумителни плата и купи с свежи зеленчуци и крехко месо. Възхитителните вкусове на Изтока -могат да се дегустират на закрито или на открито в ресторант Tazäa, с прекрасно автентично малдивско къри, докато ресторант Teien предлага елегантен набор от десетки видове фантастично суши – идеалното ястие, на което да се насладите, докато гледате залеза, както и много други познати и непознати шедьоври на азиатската кухня.

Островното бижу Cora Cora Maldives е заобиколен от блестящите води на прекрасния девствен атол Раа, като курорта е достъпен само с хидроплан, с 45 минутен полет от Мале. Cora Cora Maldives е ненадминат в своята отдаденост на свободата, благополучието и празнуването на малдивската култура.

Луксозният курорт е силно ангажиран да популяризира  завладяващата история на региона и е първият курорт с лицензиран музей, който бе официално открит на Международния ден на музеите през 2022 г. Той е дом на над 400 местни артефакта, два храмови кладенеца от 12-ти век, както  и 120-годишна малдивска къща, показваща какъв е бил животът на местните жители през 1900 г.

С пищна растителност Cora Cora Maldives и изключителната естествена красота, обграден с обширни бели плажове и тюркоазени води, преливащи в риф, изобилстващ от морски живот, курорта дава приоритет на нейната защита и опазване. От кулата за наблюдение, направена изцяло от устойчиви материали до осиновяването на костенурка на име Кора, която не може да оцелее в дивата природа, Cora Cora Maldives е пионер в малдивския еко туризъм.

Възхитителната работа на екипът, беше последователно отбелязвана и награждавана с престижния сертификат Green Globe, което го прави първия курорт в атола Raa, който получава такова признание. Това впечатляващо постижение е чест за хотели и курорти, които са въвели ефективни и ефикасни устойчиви решения за защита на околната среда и дивата природа.

Индийският океан е известен със своите искрящи вълни и разнообразен морски живот, скрит под него. Подводната страна на чудесата може да бъде открита чрез гмуркане с шнорхел и гмуркане с петзвездния център за гмуркане PADI, който позволява на гмуркачи с всякакви способности да се срещнат отблизо с цветния морски живот.

Качете се на борда на луксозната яхта на курорта и опознайте архипелага, независимо дали търсите танцуващи във вълните делфини, наблюдавате как изчезва последният ден по време на круиз по залез слънце, или се отправяте в тъмната част на нощта, за да се вгледате в звездите с чаша шампанско в ръка и коктейл с хапки и морски деликатеси, докато яхтата на курорта ви отведе на незабравимо океанско приключение.

След ден на разглеждане, гостите могат да се отпуснат в MOKSHA Spa & Wellbeing Center, където опитни терапевти от Тайланд и Индонезия предоставят комбинация от източни и западни лечебни терапии. Това е специален спа оазис, който възстановява изчерпаната енергия и насърчава важността на грижата към себе си. Всеки заслужава време и възможност да се отдаде на себе си, за да подпомогне подмладяването на ума, тялото и душата и да постигне ново усещане за лична свобода.

Експертно обученият персонал прави всичко възможно за всеки гост, за да осигури приключението на живота му в един от най-новите и изумителни Малдивски курорти. Време е за свобода!

Justin Swart – Генерален Мениджър:

 Г-н Суарт, поздравления за престижната награда за Най-добър Премиум ол инклузив курорт на Малдивите за 2022 г.! Cora Cora е курорт само на една година, как успяхте да постигнете толкова високо качество на обслужване?

Благодаря ви много и наистина беше много вълнуващо да отворим Cora Cora Maldives през октомври миналата година. От самото начало вярваме, че сме в  сме в този бизнеса изцяло в полза на хората и, че те в крайна сметка рзбират всичко това. Сега сме създали соециална културна ДНК, чрез която поставяме нашия екип на първо място, което означава, че се грижим за тяхното благополучие във всички аспекти. Това не означава, че сме перфектни, и че 250 членове на екипа, живеещи на отдалечен остров, естествено създават свои собствени предизвикателства, но ние вярваме, че като цяло имаме щастлива и подкрепяща атмосфера и това изглежда силно се птразява и впечатлява гостите ни.

Вие сте GM от отварянето. Разкажете ни малко за пътя си, водещ до тази позиция.

Това е моята шеста година в ролята на GM и за първи път ръководя премиум ол инклузив курорт на Малдивите. Наслаждавах се на повече от 15 славни години в бизнеса с гостоприемството. И какъв вълнуващ път, изпълнен с опит и предизвикателства. Кариерата ми започна в спа и уелнес и всичко се разви през годините, за да включва продажби и маркетинг, управление на приходите на хотели, операции с храни и напитки, разработване на проекти и управление на проекти.

Какво ви отличава от другите курорти на Малдивите и защо гостите се връщат да отсядат при вас отново и отново?

Ние вярваме, че сме предпочитаният избор на премиум ол инклузив пазара, първо поради нашата концепция за вечеря, което означава, че няма ограничения  в това къде гостите ни могат да се хранят. Много широка гама от предложения за автентична храна в нашите ресторанти, и това е съчетано с много изискано и богато меню с напитки. Нашето собствено MyCoffee „мястото за почивка на острова“, където печем собствено кафе. Нашият уелнес център, на който дадохме санскритското име Moksha (което означава да се освободиш), е наистина уникален и предлага  по-широка гама от няколко общи масажа и под знамето на „12 Dimensions“ бихме искали нашите гости да се потопят в лечебните терапии, които са уникални, тук на Малдивите. Мисля, че имаме най-големия избор от вегетариански и вегански ястия. Всеки трябва да е опитал нашата веган шоколадова торта, преди да замине (!) и трябва да посети нашия музей и обект на наследство, който е уникален тук на Малдивите.

С променящите се тенденции в туристическата индустрия на Малдиви, как виждате Cora Cora да се позиционира спрямо тези промени, особено трансформацията след пандемията?

Нашият лозунг „Своето време за свобода“ се роди в разгара на пандемията с цел да предоставим на нашите гости място, където да се почувстват отново свободни и главно по два начина. Интроспективно, за да намерите спокойствие и мир чрез медитация и четене (всяка вила има 5 книги с уелнес теми), но също и с разпръснати спокойни места из острова, където гостите могат да бъдат сами, но също така да се почувстват отново свободни по стимулиращ начин, за да научат нови неща и там ние предлагаме от танци, свирене на китара и бодуберу, до уроци по рисуване, както и всякакви забавни дейности, които гостите могат да отнесат у дома.

 Какви са плановете ви за развитие на курорта?

Скоро ще пуснем нашата собствена Cora Cora Collection – линия за облекло и стилни аксесоари, както и още много лични истории от нашите гости и партньори, които са включени в нашата собствена книга за кафе. Тя  ще бъде пусната скоро. Каня всички да дойдат и да усетят настроението на „свободното време“ в Cora Cora Maldives!

www.coracoraresorts.com

By |2022-12-21T17:27:38+02:00December 21st, 2022|Destinations|0 Comments