Робърт де Ниро открива два хотела у нас – в София и Варна

//Робърт де Ниро открива два хотела у нас – в София и Варна

Робърт де Ниро открива два хотела у нас – в София и Варна

Базираната в САЩ марка за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu Hospitality разработва два обекта в България. Компанията е основана през през 1994 г. от актьора Робърт Де Ниро, знаменития готвач Нобу Мацухиса и филмовия продуцент Меир Тепер.

Според информация в профила на компанията в LinkedIn първия си хотел те отварят през 2013 г. в Лас Вегас. Оттогава вече са изградени 38 хотела и 12 жилищни проекта по целия свят.

Хотелите на Nobu Hospitality у нас ще бъдат в София и във Варна. От компанията посочват на сайта си, че те ще оставят значителен отпечатък на Балканите.

Първият хотел и ресторант на марката ще бъде разположен в центъра на София, а вторият – на брега на Черно море във Варна.

„Nobu Hotel and Restaurant Sofia ще украси сърцето на една от най-старите столици в Европа, сгушена в историческата „Банкерска сграда“ близо до Народния театър „Иван Вазов“ и заобиколена от бутикови магазини, художествени галерии и основни исторически забележителности“, посочват още от сайта на компанията.

През 2022 г. ремонт на сградата води до притеснения сред жителите на София. Сградата зад Народния театър на улиците “Ив. Вазов” и “Г. С. Раковски” е построена през 1912 г. на три етажа и винаги е била банка, оттам идва и прозвището ѝ “Банкерската сграда”. Сградата е обявена за недвижим паметник на културата през 1978 г. През 1988 г. е вписана като художествен паметник.

By |2024-04-18T18:55:24+03:00April 18th, 2024|Places|0 Comments